Zit jij in groep 8 of klas 6?

sal-logo.gif
 

Spannend, na jaren op je basisschool te hebben gezeten is het nu tijd voor een nieuw begin. Je bent nu de oudste op de basisschool maar binnenkort de jongste op het voortgezet onderwijs. Hoogste tijd om na te gaan denken naar welke school je wilt gaan. Wellicht is De la Salle wel dé school voor jou! Een kleine, moderne en veilige school waar je je al snel thuis voelt, volgens de leerlingen hier op De la Salle.

Op De la Salle bieden we vmbo kader, mavo, havo of vwo aan.

Waarom De la Salle?

 • Je leert zelfstandig werken en samenwerken

 • Goed vakonderwijs met goede onderwijsresultaten (zie scholen op de kaart)

 • Kleine coachgroepen, daardoor meer ruimte voor persoonlijke begeleiding

 • Verlengde instructiemogelijkheden

 • Leren presenteren

 • Ruimte voor de ontwikkeling van jouw talenten door talentlessen

 • Deskundige docenten die tussen leerlingen het verschil maken

 • Werken en leren met laptop én boeken

 • Lesstof behandelen door middel van projecten

 • Nadenken over jezelf en de wereld om je heen

 • Géén lesuitval + één vrije middag inde week

 • Diverse stages door je schoolcarrière heen 

 • Diverse buitenschoolse activiteiten (excursies, stedentrips, theater, etc.)

Op De la Salle werken we met coaches. Deze coaches begeleiden het leerproces van de leerling en bewaken de studievoortgang. Daarnaast houden zij zich bezig met leren leren, studievaardigheden waar leerlingen als groep of leerlingen individueel behoefte aan hebben. De coach volgt en stimuleert het welbevinden van leerlingen, en overlegt waar nodig met collega’s over de coachgroep of individuele leerlingen. De coach is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Lijkt De la Salle je een leuke school? Kijk dan verder onder het kopje: ‘’Open dagen’’.

Aanmelden brugklas

Inmiddels is de centrale aanmelding binnen VO Breda achter de rug. Wilt u uw zoon/dochter uit groep 8 nog aanmelden bij De la Salle? Neem dan contact op met Mariëlle Appels, mappels@delasalle.nl

Nadat je bent aangemeld, bekijkt de toelatingscommissie of wij je definitief kunnen inschrijven als leerling van De la Salle. Het bericht over het resultaat van de aanmelding versturen wij uiterlijk eind mei 2021.

 
kennismaken2021 SAL.jpg

Workshops 3 maart 2021 geannuleerd

We kijken terug op een geslaagde kennismakingsavond met activiteiten voor groep 8 op vrijdag 22 januari. Ouders konden een voorlichting bijwonen. Heeft u de presentatie gemist? Hier kunt u de Powerpoint bekijken.

We hebben heel lang de verwachting en de hoop gehad je persoonlijk op onze school te kunnen ontvangen. Met de huidige Corona-maatregelen in acht nemend is dat echter op dit moment toch niet mogelijk. We hebben, tot onze grote spijt, moeten besluiten alle workshops te annuleren.

 

Hartelijk dank voor de getoonde belangstelling in onze school. We wensen je veel succes met de keuze voor een passende vervolgschool en we begroeten je graag als nieuwe leerling!

 

Heb je nog vragen over de aanmelding of over de school en de leerlingbegeleiding neem dan contact op met de administratie van de school info@delasalle.nl / 013-5079495

Tip: bekijk ook eens schoolpleinvr.nl voor informatie over de scholen van Skvob. Je vindt er ook leuke filmpjes van De la Salle en andere scholen terug. Hier vind je informatie over schoolpleinvr.nl 

  

Voorproefje? 

Meld je alvast aan voor onze digitale nieuwsbrief 'Plein'. Dat kan door een mailtje te sturen naar: (en vermeld daarbij dat je graag 'Plein' wilt ontvangen). Plein verschijnt 2 x per jaar, in december en in juli

Advies nodig?

Het is van belang dat een leerling de juiste zorg op de beste plek krijgt. Is er voor een leerling extra ondersteuning nodig, dan kijken wij of we dit kunnen bieden. Na aanmelding worden daarom alle leerlingen uitgenodigd voor een aanvullend onderzoek. Met de uitslag van dit onderzoek wordt bekeken of er behoefte is aan leerwegondersteuning.

Deze uitslag zal dus niet worden gebruikt bij het besluit van toelating en plaatsing.

Voor vragen over de toelatingsprocedure of de mogelijkheden op onze school kan er altijd contact worden opgenomen met de toelatingscommissie. Stuur hiervoor een mail naar info@delasalle.nl.

Vermeld in de mail uw:

 • voornaam + achternaam

 • telefoonnummer

 • huidige school leerling

 • en natuurlijk de vraag die u wilt stellen.