top of page

Groei in je eigen toekomst

Download hier de brochure

sal-logo.gif
Sal_z-189.jpg
over de school

Visie

Op zoek naar dé school waar je kunt groeien in je eigen toekomst, met veel persoonlijke aandacht en in een veilige omgeving?
Dan is De la Salle jouw school!

 

Als je bij ons op school zit, haal je je diploma, zit je prettig in je vel, ken je je eigen talenten en weet je deze te benutten.

 

We hebben aandacht voor elkaar en staan regelmatig stil bij hoe jij aan het leren bent. Dit doen we samen met alle mensen in de school.

Onderdeel van Onderwijsgroep Tessenderlandt

Schoolplan

Het schoolplan van onderwijsgroep Tessenderlandt (waar De la Salle, Tessenderlandt en Christoffel deel van uitmaken) sluit aan bij het strategisch beleidsplan van de SKVOB e.o. In dit schoolplan zult u de concretisering zien van de beleidsdoelen. U kunt het nieuwe schoolplan hier lezen. 

Kwaliteitsplan

Er is veel aandacht voor kwaliteitszorg binnen onderwijsgroep Tessenderlandt. De schoolleiding is continu bezig om een beter beeld te krijgen van opbrengsten en de beschikbare gegevens over de resultaten te benutten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Bekijk de website Scholen op de kaart voor een goed inzicht.

Banner Logo Sodk1-S.png

Leerlingenstatuut

Binnen de onderwijsgroep Tessenderlandt staat de leerling centraal. Daarom is het ook belangrijk dat we een leerlingenstatuut hebben wat de mogelijkheid biedt de rechtspositie van leerlingen te verduidelijken en te verbeteren. Bekijk het leerlingenstatuut.

Klachtenregeling

Bekijk de algemene klachtenregeling van Libreon.

SAL_DSC_2051.jpg

Schoolreglement

Elke dag zijn er ruim 250 mensen, leerlingen en personeel, in de school actief. Omdat we allemaal verschillend zijn, is het nodig om met elkaar een aantal duidelijke regels af te spreken. Regels zijn nodig en daar houden we ons allemaal aan want iedereen wil een school waar je op een prettige manier veel kunt leren, waar je naderhand, met een diploma op zak, met plezier aan terugdenkt. Iedereen wil een school waar het ook buiten de lessen gezellig en sfeervol is. Dus:

 

  • niemand lacht anderen uit

  • niemand speelt de baas

  • iedereen wordt in zijn/haar waarde gelaten

  • wij vertrouwen elkaar

  • wij helpen elkaar

  • wij zijn eerlijk zonder te kwetsen

 

Zo’n gezellige en sfeervolle school kan alleen bestaan als we ons allemaal aan een aantal afspraken houden, regels dus. Je moet ze kennen. “Ik wist niet dat dat (niet) mocht” is geen geldig excuus.

Meer over de afspraken en regels op school over o.a. binnen en buiten het schoolgebouw, lesuitval, afwezigheid of te laat komen, verlof, huiswerk, proefwerk en toetsen, veiligheid en gezondheid, uiterlijk en hygiëne, verwijdering uit de les en strafwerk lees je hier

bottom of page